To już 34 raz zapłonął ogień w piecu wapiennym Cukrowni Ropczyce. Jak co roku w tym symbolicznym momencie dla słodkiej fabryki zgromadzili się przy „wapienniku” zarówno członkowie załogi na czele z dyrektorem naczelnym Stanisławem Misztalem jak i goście. W ich gronie znalazł się również Wiesław Rygiel Dyrektor Kancelarii Zarządu Województwa Podkarpackiego.
Wspólnie z Bolesławem Bujakiem Burmistrzem Ropczyc dokonali rozpalenia pieca i życzyli cukrownikom udanej kampanii, a także wszelkiej pomyślności w życiu osobistym. Warto przypomnieć, że ropczycka fabryka od wielu lat znajduje się w ścisłej czołówce polskich cukrowni. W ubiegłym roku przetworzyła rekordową ilość 603 tysięcy buraków, a produkowany w Ropczycach „Cukier Królewski” jest rzeczywiście królewski jeśli chodzi o parametry cenione przez konsumentów.- Mój pobyt tutaj zawsze ma charakter sentymentalny. Oboje rodzice wiele lat poświęcili pracy w tym zakładzie, uczestniczyli w procesie jego budowy i w pierwszym jego rozruchu. Głęboko przeżywali trudne chwile cukrowni i cieszyli się z jej sukcesów. Tym serdeczniej pozdrawiam pracowników i plantatorów związanych z tą renomowanej fabryki i życzę sukcesów zawodowych i pomyślności w życiu osobistym – mówił Wiesław Rygiel wręczając okolicznościowy adres dyrektorowi Stanisławowi Misztalowi w imieniu Mirosława Karapyty Marszałka Województwa Podkarpackiego.